An Afternoon with Lorena Siminovich

Een middag met Lorena SiminovichLorena Siminovich is de oprichter van het Britse ontwerpbureau GoodLines . Lorena, oorspronkelijk afkomstig uit Buenos Aires, is een visionaire leider met 20 jaar ervaring in het leiden van teams in de cadeau- en speelgoedindustrie. Haar samenwerkingen met Kikkerland omvatten onder meer de creatie van Kidoki, een speelse serie ontworpen voor kinderen, en Inkerie, een stijlvolle en veelzijdige lijn briefpapier.
Onlangs brachten we een middag met haar door om te praten over haar leven en werk.

 

Hoe raakte je geïnteresseerd in kunst en design, en wat bracht je ertoe om je creatieve studio GoodLines te starten?

Ik heb een diploma grafisch ontwerp behaald aan de Universiteit van Buenos Aires en mijn passie voor design brandt al sinds mijn jeugd.
Toen ik op 15-jarige leeftijd op de middelbare school zat, werkte ik 's ochtends in een ontwerpstudio en ging ik' s middags naar school. Het was een creatieve evenwichtsoefening, maar ik vond het geweldig. Snel vooruit naar de leeftijd van 18 jaar, en ik waagde een sprong in het diepe door mijn eigen grafische ontwerpstudio te starten. Al snel had ik een kantoor in het centrum van Buenos Aires en een klein team.

In 2001 bevond ik me midden in de opwindende straten van New York City en dook ik voor het eerst in de levendige wereld van een cadeau- en briefpapierbedrijf. Ik heb een baan gevonden in de advertentie in de New York Times! Ik begon als art director en vond het geweldig. Al snel werd mijn toewijding beloond en kreeg ik de rol van Creative Director toevertrouwd, waarbij ik samenwerkte met toonaangevende licenties en musea.

Volgende stop: San Francisco! Petit Collage was geboren, werd een lijn van miljoenen dollars die wereldwijd werd verkocht en bereikte gelukkig de harten van zowel kinderen als ouders.

Enkele boeken van Lorena.

Het leven nam nog een andere wending toen ik in de charmante stad Bath, Engeland, landde. Als Chief Creative Officer bij een ander cadeaubedrijf leidde ik verschillende merken en creëerde ik een paar nieuwe, leidde ik een getalenteerd team, verlegde ik grenzen en bracht ik ongelooflijke ideeën tot leven. Maar toen leidde een speling van het lot tijdens de pandemie ertoe dat het bedrijf zijn deuren sloot.

Maar je weet wat ze zeggen: als de ene deur sluit, gaat er weer een andere open. Dus besloot ik de kans te grijpen en mijn eigen ontwerpbureau te starten. Nu vind ik het geweldig om bedrijven te helpen op het gebied van cadeaus en kinderen, waar mijn passie ligt. Samen met mijn uitzonderlijk getalenteerde team creëren we elke dag magie.

Deze reis was niets minder dan geweldig, gevuld met ups, downs en eindeloze inspiratie.Goodlines-kantoor.Wat was je inspiratie achter Inkerie en KIDOKI, en hoe heb je het ontwerpen van deze productlijnen aangepakt? En hoe kwamen jullie op de namen Kidoki en Inkerie?

Kikkerland benaderde Goodlines met de vraag "Hoe kunnen ze een kinderlijn creëren die sprak met de geest en het DNA van Kikkerland?" We hebben veel onderzoek gedaan, samengewerkt aan een naam die aanvoelde als een afstammeling van het moedermerk en het logo, de branding en de look-and-feel ontwikkeld. Vervolgens hebben we de sprong gewaagd om de productlijn te creëren, die we nu elk seizoen uitvoeren, en we zijn er dol op!

 

Inkerie kwam recentelijk op als een ander idee: hoe kan Kikkerland wat marktaandeel veroveren in de papierwarensector, met oog voor Gen Z, en kan dat een samenhangend merk zijn. Het naamgevingsproces duurde langer, maar we kwamen op een goede plek terecht. Het assortiment is meer trendgestuurd. We concentreren ons veel op patroon en kleur en beschouwen het als een collectie die seizoen na seizoen evolueert met duidelijke draad.Kun je iets vertellen over de designcultuur in Bath, Engeland, en hoe deze verschilt van die in San Francisco of je geboorteplaats Buenos Aires?

Ik hou van Bath, het is net een prachtige oude stad tussen de heuvels, het is een best bewaarde geheim!

Bath staat bekend om zijn Georgische architectuur en zijn historische betekenis. De stad heeft een rijk erfgoed aan design, vooral op het gebied van mode en interieurontwerp. De designcultuur in Bath is gericht op elegantie, verfijning en traditioneel vakmanschap, en weerspiegelt de geschiedenis en cultuur van de stad.

Lorena's huis in Bath.

San Francisco is daarentegen een centrum voor technologie en innovatie, met een bloeiende startup-cultuur. De ontwerpcultuur in San Francisco is sterk gericht op digitaal en gebruikerservaringontwerp. San Francisco staat ook bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en milieubewustzijn, wat mijn vorige bedrijf enorm heeft beïnvloed.

Buenos Aires daarentegen is een levendige stad die bekend staat om zijn kunst, cultuur en nachtleven. De designcultuur in Buenos Aires gaat meer over het Latijns-Amerikaanse erfgoed van de stad en haar artistieke tradities. Ontwerpers in Buenos Aires verwerken vaak felle kleuren, opvallende patronen en handgemaakte details in hun werk, waardoor een levendige en dynamische esthetiek ontstaat.

Over het geheel genomen wordt de ontwerpcultuur in elke stad gevormd door zijn unieke geschiedenis, cultuur en economische factoren. Hoewel er overeenkomsten kunnen zijn tussen verschillende ontwerpculturen, heeft elke stad zijn eigen specifieke stijl en benadering van design.


Wat voor kind groeide jij op? Wat was je favoriete vak op school?

Als ontwerper ben ik van jongs af aan altijd geïnteresseerd geweest in kunst en creativiteit. Toen ik opgroeide, was ik een heel kunstzinnig en sluw kind, en ik bracht mijn vrije tijd graag door met tekenen, schilderen en dingen maken met mijn handen.

Ik was ook een nieuwsgierig en leergierig kind, dat altijd vragen stelde en nieuwe dingen wilde leren. Deze natuurlijke nieuwsgierigheid is mij mijn hele leven bijgebleven en is een troef geweest in mijn werk als ontwerper, waar ik voortdurend nieuwe ideeën onderzoek en op zoek ben naar nieuwe inspiratie.

Mijn vader begon zijn carrière als grafisch ontwerper en mijn moeder was lerares, dus dat heeft ook mijn keuzes beïnvloed.

Lorena's thuiskantoor

 

Zijn er voedingsmiddelen waar je nooit genoeg van krijgt?

Milanesa, Ravioli en Dulce de Leche uit Argentinië.

 

Bekijk hier de producten van Lorena.


Bekijk ons

Op sociale media